Stadstripp

Loftahammars natur är verkligen speciell och det tycker även dess invånare. Naturen i östra Götaland har också ett sort inflytande på dess städer som är rena, rymliga, färgglada och vackra. Intresset för mode, design och konst genomsyrar många butiker, ateljéer och hela stadsbilden i Sveriges glasrike. Ett par av de städer som man lätt kan nå från Loftahammar har vi beskrivit här nedan.

Västervik
5 mil söder om Loftahammar ligger hamnstaden Västervik som har blivit känd för sin båttillverkningsindustri. Här finns också gemytliga butiksgator och restauranger med uteterasser vid vattnet som säkerligen gör staden värt ett besök. På hemsidan www.vastervik.com hittar du mer information om stadens kulturella utbud och andra roliga aktiviteter.

Soderköping
8 mil norr om Loftahammar ligger Söderköping. Genom denna medeltida stad löper Göta kanal som sedan mynnar ut i Östersjön. Under sommarmånaderna är här en livlig båttrafik. Man kan antingen själv åka med på en tur eller bara sitta med en glass vid slussen och njuta av utsikten på alla fina båtar.Mer information hittar du på www.soderkoping.se.

Linköping
9 mil nordväst om Loftahammar ligger Linköping. Charmen hos Linköping ligger i dess storlek. Staden är tillräckligt stor för att bjuda på roliga sport- och kulturevenemang samt shopping, ändå har staden en mysig småstadskänsla. Läs mer pa www.visitlinkoping.se.

"Städerna i närheten är färgglada, rena och rika på kreativitet. Definitivt värt ett besök"