Fiske

Fiskesemester med SWEEDS

De fina fiskevattnen, de hundratals öarna och vikarna samt semesterhusen nära vattnet utgör en ideal kombination för en lyckad fiskesemester. Här finns gäddfiske av världsklass och det är inte för inte som man årligen arrangerar tävlingar i gäddfiske i Västervik som är kända över hela Europa.

Under fiskesäsongen hyr SWEEDS ut semesterhus och båtar till mycket bra priser! Det är fördelaktigt att ha båt för att kunna håva in storfångsten, och vi hyr självklart ut motorbåtar. Beroende på vilket hus eller vilken stuga du hyr hos oss ligger din båt i Loftahammars hamn eller vid en privat brygga nära stugan. Båtarna är 4 - 4,5 meter långa och mycket lämpliga för fiske. 

Fiske i Loftahammar och i Västervik

Det är inte svårt att fånga fisk i vattnen vid Norra Tjust Skärgård, här finns nämligen fullt med gädda, aborre och havsöring. Det är till och med möjligt att få en stor lax på kroken! Du kan välja att gå och fiska på egen hand (glöm då inte att skaffa dig ett fiskekort för att fiska i sjöar) eller att följa med på arrangerade fisketurer med guide.

Fiska gädda i Östersjön

Gäddfiske är mycket populärt i Östersjön. Beroende på vattentemperaturen börjar gäddsäsongen på våren, halvvägs in i april, och fortsätter ända till oktober. På våren och hösten när vattnen är lite kallare söker sig gäddan till grunt vatten, under sommaren söker den sig istället till djupare vatten. Även om det finns gott om gädda att fånga kan de ändå vara luriga att få på kroken. Vi råder nybörjare att ta med sig en guide på första fiskedagen för att lära sig olika knep och lära sig känna igen ställen där gäddan gömmer sig. Boka din fiskeguide på fishingday.se

Fiskeregier och god sed i skärgården!

Kom ihåg att det är din egen skyldighet att ta reda på exakt vad som gäller i det område du fiskar. Mer information hittar du på kommunens eller länsstyrelsens hemsida.


Östersjön

Östersjön, eller Baltiska sjön, ligger mellan Sverige, Finland, de baltiska länderna, Polen, Tyskland och Danmark. För bara 10 000 år sedan var Östersjön en sjö, men när glaciärerna smälte formades alltså en av världens yngsta hav och Europas enda innanhav. Östersjön har bräckt vatten vilket innebär att vattnet innehåller mycket mer salt än sjöar, men inte lika mycket som öppna hav. Jämfört med andra hav har Östersjön en ganska liten tidvattensskillnad.

"Tjust skärgård är ett spektakulärt fiskeområde och det perfekta stället för fiskesemester"